Fr

PEOPLE

Grey betreurt Ed Meyer, zijn vroegere CEO

Woensdag 12 April 2023

Grey betreurt Ed Meyer, zijn vroegere CEO

De Amerikaanse reclamemaker Ed Meyer is overleden. Hij werd 96. Gedurende 36 jaar – van 1970 tot 2006 om precies te zijn - was hij CEO van Grey Advertising. Zijn naam is misschien nog wel bekender dan die van de oprichters, Larry Valenstein en Arthur Fatt.
 
Ed Meyer kwam in 1956 bij het New Yorkse en toen enige bureau van de groep als account en werkte zich op in de rangen. Toen Meyer het merk in 2005 voor 1,5 miljard dollar aan WPP verkocht, was Grey uitgegroeid tot een wereldwijd netwerk met gediversifieerde activiteiten en het enige grote onafhankelijke bureau onder de Mad Avenue-reuzen.
 
Ed Meyer zei altijd dat hij geboren was om zijn leven te delen met klanten en hun business, om ze net zo goed te kennen als zij zichzelf kenden, zo niet beter. Jim Stengel is het daarmee eens: “Ik herinner me als jonge brand manager dat Meyer alle jaarlijkse budgetvergaderingen bijwoonde voor alle P&G-merken die het bureau behandelde, en dat waren er veel”, aldus de voormalige Global CMO van Procter & Gamble, dat sinds 1956 met Grey werkt in AdAge.

Archief / PEOPLE