Fr

BRANDS

Samsung en Cheil WW dempen geluid voor autisten

Donderdag 6 April 2023

Samsung en Cheil WW dempen geluid voor autisten

Voor autisten kan auditieve gevoeligheid leiden tot hinder en angst bij het horen van bepaalde geluiden als sirenes of wegenwerken. Dat wordt voorkomen door Unfear, een app die in Spanje ontwikkeld werd door Samsung en Cheil Worldwide om het volume van angst veroorzakende geluiden te verdoezelen. Ze biedt als het ware een alternatief voor een koptelefoon tegen lawaai of een ‘geluidsairbag’ zoals de ECD van Cheil Worldwide Spain het noemt.
 
Unfear werd in Spanje officieel goedgekeurd en werkt met de Samsung Galaxy Buds om gekende angstopwekkende geluiden te filteren, net zoals de geluiden die door de gebruiker zijn toegevoegd. Het algoritme vergelijkt de omgevingsgeluiden met duizenden voorbeelden in zijn bibliotheek om diegene die stress veroorzaken te identificeren en te dempen.
 
De app kan via voice bediend worden, waardoor gebruikers een ‘kalme modus’ kunnen selecteren tijdens stressmomenten. Unfear is ook uitgerust met een SOS-optie die de gebruikers in staat stelt hun noodcontact te bellen om hulp te vragen. De tool wordt de komende maanden naar verluidt wereldwijd uitgerold.

Archief / BRANDS