Fr

TECH

Breaking the codes around the Metaverse: de exclusieve podcastserie van het IHECS en MM

Donderdag 30 Maart 2023

Breaking the codes around the Metaverse: de exclusieve podcastserie van het IHECS en MM

Metaverse. Een woord waaraan we een oneindig aantal definities en functies koppelen. Toch kunnen we proberen uit te leggen waarvoor het stond, staat en zou kunnen staan.
 
Als we het over de Metaverse hebben, denken we spontaan aan videogames, NFT, cryptocurrency, virtuele realiteit... Meestal denken we ook aan "complexiteit", vooral omdat we het niet begrijpen. Soms inspireert het vrees, omdat het een grote verandering betekent, een onduidelijke revolutie die alles wat we dachten te weten op losse schroeven lijkt te zetten.

Maar een revolutie is alleen een revolutie als ze bruusk en gewelddadig is. De metaverse daarentegen heeft zich vrij langzaam en behoorlijk discreet ontwikkeld. Het idee rijpt al decennia bij voortrekkers en pioniers. Wordt het een vervlechting van virtuele werelden? Een kopie van onze bestaande wereld waar we ons eigen universum met oneindige mogelijkheden kunnen creëren? Een ontsnappingsroute uit onze rationele omgeving?
 
Het onderwerp roept veel vragen en uitdagingen op die Ana Alexandrescu, Lena Baranzini, Erin De Rouck en Zoé Guyon - vier studenten van de masteropleiding Reclame en Commerciële Communicatie aan het IHECS onder begeleiding van MM - uitwerken in een dossier en een reeks podcasts die we in april in vijf delen zullen releasen.
 
De eerste aflevering van het verhaal rond de geschiedenis van virtuele werelden, is hier beschikbaar, en de podcast hier.

Archief / TECH