Fr

CREATIONS

mortierbrigade creëert een steprijbewijs voor Brussel Mobiliteit

Vrijdag 24 Maart 2023

mortierbrigade creëert een steprijbewijs voor Brussel Mobiliteit

De start van de lente is een periode waarin de ongevallen met steps gevoelig stijgen, zeker sinds het gebruik van dit transportmiddel geëxplodeerd is in Brussel. Het aantal ongevallen met steps in onze hoofdstad is op een jaar tijd verdriedubbeld.

Brussel Mobiliteit, mortierbrigade en VO Citizen willen komaf maken met deze negatieve trend door de sensibiliseringscampagne ‘Let op je stappen bij het steppen’ te lanceren, die tot doel heeft om gebruikers eraan te herinneren dat ze de wegcode moeten volgen als ze op hun step stappen.

Vier kleurrijke posters met 3D-illustraties gemaakt door de animatiestudio Volstok, herinneren aan de regels die het minst gevolgd worden door stepbestuurders.

Daarnaast staat er een digitale activatie op het programma, die iedereen de kans geeft om een ‘Stepbrevet’ te behalen. Dit via een klein testje in quizvorm op de homepage van de apps van alle deelstepsbedrijven.
 
De gebruikers die alle vijf vragen correct kunnen beantwoorden, krijgen een kortingscode op hun volgende traject. Het Stepbevret kan ook bemachtigd worden via een test op de website www.permistrotti.brussels.

Het team van VO Citizen tot slot was verantwoordelijk voor de partnerships met influencers, alsook voor de uitrol van een activatie op het terrein waarbij voorbijgangers hun Stepbrevet konden behalen en een gepersonaliseerde papieren versie ontvingen.

Archief / CREATIONS