Fr

BRANDS

De EU zet licht op groen voor overname van Voo/Brutélé door Orange

Maandag 20 Maart 2023

 De EU zet licht op groen voor overname van Voo/Brutélé door Orange

Meer dan een jaar na de aankondiging van de overname en na een diepgaand onderzoek door de Europese Commissie, heeft deze laatste haar goedkeuring gegeven voor de overname van Voo en Brutélé door Orange.
 
Deze goedkeuring is weliswaar verbonden aan de naleving van een reeks verbintenissen die Orange heeft voorgesteld. Dat moet Telenet bijvoorbeeld gedurende ten minste 10 jaar toegang verlenen tot de bestaande infrastructuur van het vaste netwerk dat het van de twee kabelexploitanten in Wallonië en bepaalde delen van Brussel verwerft, maar ook tot het toekomstige glasvezelnetwerk dat Orange de komende jaren wil aanleggen.
 
In zijn bod waardeerde Orange Voo op 1,8 miljard euro. De overname betreft 75% van de aandelen (min één). De Waalse kabeloperator, die zo'n 1.300 mensen in dienst heeft, draaide vorig jaar een omzet van 1,36 miljard euro.
 
Ter herinnering: op het vlak van communicatie werkt Orange vooral samen met Publicis Groupe en Havas Media, terwijl Voo een klant is van Happiness en Space.

Archief / BRANDS