Fr

MEDIA

Roularta ziet omzet groeien, maar winst dalen

Zondag 5 Maart 2023

Volgens de jaarresultaten die Roularta Media Groep eind vorige week presenteerde, slaagde de uitgever er in 2022 zijn omzet met 14,3% te doen groeien tot 343,1 miljoen euro. Die stijging is in de eerste plaats en vooral te danken aan de overname van New Skool Media in Nederland en Gezondheid.be. Zonder deze overnames blijft de omzet status-quo: zowel de inkomsten uit de lezersmarkt als die uit de reclamemarkt staan onder druk.

De nettowinst daalde tot iets meer een half miljoen euro, een pak minder dan de 16 miljoen van 2021. Die daling heeft alles te maken met een waardevermindering op vastgoedplatform Immovlan, maar ook met de fors gestegen papierprijs en personeelskosten.

Ook de 50% joint-venture Mediafin (De Tijd/L’Echo) heeft in 2022 een omzetgroei gerealiseerd, aldus het jaarrapport. De omzet (voor 100%) steeg met 6,6% t.o.v. vorig jaar tot 78,6 miljoen euro; Mediafin zette een nettoresultaat neer van 5,6 miljoen euro (-23,1% vs. vorig jaar) na afschrijving van de merken De Tijd/L’Echo.

“De digitalisering is het heden en de toekomst en deze zet zich verder door binnen Roularta Media Group met de uitbreiding en verbetering van de digitale leeservaring om content te consumeren op maat en volgens de wens van de lezer”, aldus het rapport. “Meer en meer leren de mediamerken van Roularta Media Group van elkaars digitale successen, met belangrijke synergieën in gebruik van expertise en uniforme tools over de landsgrenzen heen.”

Archief / MEDIA