Fr

AGENCIES

BoostU compenseert zijn CO2-uitstoot met Tree-Nation

Woensdag 22 Februari 2023

BoostU compenseert zijn CO2-uitstoot met Tree-Nation

Het digitale bureau BoostU is zich bewust van de impact die zijn activiteiten hebben op het milieu en besloot om de koe bij de horens te vatten met de lancering van ‘Plant for Growth’, een programma waarbij BoostU zich engageert om wereldwijd bomen te planten, en dit in verhouding tot het online bereik van de campagnes die het bureau voor zijn klanten ontwikkelt.

BoostU vertrok van het uitgangspunt dat 1 miljoen online impressies gegenereerd door campagnes op bijvoorbeeld Facebook, Instagram of TikTok, een uitstoot van 1 ton CO2 veroorzaken. Dus besloot het bureau om 10.000 bomen te planten in 2023. Dat zou moeten overeenkomen met de verwachte activiteit van het bureau dit jaar. Als die toch nog zou toenemen, dan zal het aantal geplante bomen ook verhoogd worden.

De actie loopt in samenwerking met het internationale Tree-Nation initiatief, dat het aanplanten van de bomen via zorgvuldig geselecteerde projecten over de hele wereld in goede banen leidt, waarbij de aangesloten organisaties een bijdrage per geplante boom betalen.

De eerste stekjes, gefinancierd door BoostU, werden geplant op 27 januari.

Archief / AGENCIES