Fr

BRANDS

McDonald's jaagt op producten in videogames (by Focalys)

Woensdag 8 Februari 2023

McDonald's jaagt op producten in videogames (by Focalys)

In de Filipijnen lanceerde McDonald's afgelopen januari een sympathieke actie voor gamefans onder de noemer ‘Unbranded Menu’. Het merk moedigde hen aan om in videospelletjes producten te zoeken die leken op de producten in zijn menu's. Aldus konden ze geschenken in de wacht slepen.

Gamers komen vaak visuals tegen die lijken op Big Macs, frietjes en cheeseburgers wanneer ze bekende games spelen zoals ‘The Sims’, ‘Final Fantasy’ of ‘Call of Duty’. McDonald's Philippines besloot in te spelen op dit fenomeen door gamers uit te nodigen een screenshot te maken van dergelijke producten tijdens hun sessies en deze vervolgens te posten op het Twitter account van het merk met als hashtag #ThisIsMcDonalds. Vervolgens kregen ze een code die hen recht gaf op een beloning in een van de restaurants van het merk (gratis menu, spelcredits, console, enz.).

De actie werd gelanceerd door de populairste streamer van het land, die een opname deelde van een Big Mac lookalike in ‘Grand Theft Auto V’ en zijn acht miljoen volgers uitdaagde hun eigen zoektocht aan te gaan.

De activatie zat goed in elkaar. Ze maakt het mogelijk om op een sympathieke en goedkope manier de zowat 40 miljoen Filipijnen die verslaafd zijn aan gamen te bereiken. De gamers in het land zijn goed vertegenwoordigd in het klantenbestand van het merk.

Archief / BRANDS