Fr

AWARDS

CB Awards maken fraai lijstje met juryvoorzitters bekend

Woensdag 1 Februari 2023

CB Awards maken fraai lijstje met juryvoorzitters bekend

Creative Belgium heeft de namen onthuld van de verschillende juryvoorzitters op de 2023-editie van de CB Awards, de 40ste editie al.
 
De Corporate Purpose, Culture & Social Behaviour, Innovative en Integrated jury zal geleid worden door Bridget Johnson (foto), ECD van het Ierse bureau Boys&Girls. De veelvuldig bekroonde creatief beschikt over meer dan twintig jaar ervaring. Die deed ze voornamelijk op bij de Zuid-Afrikaanse bureaus O&M, M&C Saatchi Abel en TBWA
 
Kurt De Vlieghere, de graphic designer en oprichter van Skinn Agency, zal dan weer de Design jury leiden.
 
De twee laatste jury’s zullen in gode banen geleid worden door de kersvers benoemde ECD’s van dentsu Creative Chicago, meer bepaald onze landgenoten Niels Sienaert en Tim Schoenmaeckers. De eerste wordt voorzitter van de jury Brand Experience, Digital, Media en PR; de tweede van de jury Direct, Film, Outdoor, Press en Radio & Audio.
 
In 2021 werden Niels Sienaert en Tim Schoenmaeckers bekroond als tweede beste CD’s wereldwijd op de Cannes Lions; vorig jaar stonden ze op de vierde plaats. Het team werd door de redactie van MM ook tweemaal bekroond als Creatives of the Year, meer bepaald in 2017 en 2022.
 
De inschrijvingen voor de 2023-competitie zijn online geopend tot 15 maart. De jury zal in de week van 2 mei de creaties beoordelen. De shortlists worden bekendgemaakt op 18 mei en het uiteindelijke palmares wordt op 2 juni onthuld in het Casino van Knokke.

Archief / AWARDS