Fr

BRANDS

Crown Royal bekroont en doet donaties (by Focalys)

Woensdag 1 Februari 2023

Crown Royal bekroont en doet donaties (by Focalys)

In de Verenigde Staten heeft het Canadese whiskymerk Crown Royal gebruikgemaakt van NFT's voor het goede doel, dit door consumenten uit te nodigen om een geliefde aan te wijzen die het verdient om te worden bekroond voor zijn vriendelijkheid. Bij elke nominatie doet het merk een donatie aan een goed doel.
 
Crown Royal heeft een collectie NFT's gecreëerd die geënt is op de identiteit van het merk, met visuals waarin zijn embleem, een kroon, centraal staat. Internetgebruikers konden de beelden ontdekken op de site web3.crownroyal.com. Vervolgens werd hun gevraagd een vriend of familielid naar keuze te noemen die een van de NFT's zou ontvangen. Voor elke nominatie werd een pakket voedings- en hygiëneproducten van Crown Royal verzonden naar een Amerikaanse soldaat die op missie was in het buitenland, en dit dankzij de liefdadigheidsinstelling Packages From Home die partner was van het initiatief. In totaal werden 75.000 pakketten uitgedeeld. De actie werd gepromoot op de Amerikaanse sociale media van het merk.
 
Deze campagne viel op het juiste moment, aangezien slechts 27% van de Amerikanen in 2022 een schenking heeft gedaan aan ngo's... Er is ook de recente opkomende trend om consumenten de mogelijkheid te bieden schenkingen te doen zonder dat die laatste een boterham minder moeten eten, aangezien de merken de donaties voor hun rekening nemen. Een win-winstrategie!

Archief / BRANDS