Fr

TECH

Zet je schrap voor turbulentie, door Patrick Steinfort (MM Tech)

Zondag 22 Januari 2023

Zet je schrap voor turbulentie, door Patrick Steinfort (MM Tech)

Vond je 2022 een leuk jaar, Dan ga je helemaal weg zijn van 2023.

Vorig jaar was technologie niet uit het nieuws weg te branden: de FTX-crash, die leidde tot de duizelingwekkende val van de cryptocurrencies, de soap rond de overname van Twitter door de grillige Elon Musk, de lancering van OpenAI's ChatGPT die tot rood alarm leidde bij Google, de introductie van reclame op Netflix en op AppleTV, de historische verliezen en massale ontslagen bij de tech-reuzen, de resem zware boetes voor Facebook, Apple en Amazon, enz.

Uit deze onrust blijkt de extreem snelle evolutie van technologieën in het algemeen en van MarTech in het bijzonder. Die moet op de voet worden gevolgd, omdat zij gevolgen heeft voor alle vakgebieden in de marketing. Ze bereikt haar hoogtepunt in de massale aandacht voor kunstmatige intelligentie - die voor sommigen paradoxaal genoeg intelligent noch kunstmatig is. Feit blijft dat AI nu en voor lange tijd in de schijnwerpers staat. De ontwikkelingen op het gebied van MarTech-toepassingen bieden tal van mogelijkheden inzake gepersonaliseerde reclame, het beheer van de customer journey en de ontwikkeling van innovatieve producten of diensten.

Tegelijkertijd zullen virtuele werelden, Metavers, NFT en blockchain niet weg te slaan zijn uit de actualiteit. Ook mogen we niet te vergeten dat in 2023 twee Europese verordeningen, de DMA (Digital Market Act) en de DSA (Digital Service Act), in werking treden. Die zullen grote gevolgen hebben voor de grote platforms.

Om deze stroom van technologisch nieuws bij te houden, lanceert Media Marketing MM Tech, een redactioneel concept met meerdere kanalen dat een speciale wekelijkse nieuwsbrief combineert met een maandelijkse interactief afterwork event en een specifieke rubriek op mm.be, allemaal geactiveerd op sociale netwerken.

Afspraak op 2 februari voor de eerste MM Tech nieuwsbrief* en op 7 februari voor de eerste MM Tech Club (info en inschrijving hier).

(*) verstuurd naar alle abonnees van onze MM-packs, maar ook afzonderlijk beschikbaar. Check hier voor meer info)

Archief / TECH