Fr

MEDIA

EBU en Warner Bros Discovery houders van uitzendrechten voor de Olympische Spelen tot in 2032

Maandag 16 Januari 2023

EBU en Warner Bros Discovery houders van uitzendrechten voor de Olympische Spelen tot in 2032

Het Internationaal Olympisch Comité kende gisteren de televisierechten toe voor zijn edities van 2026 tot 2032 aan de European Broadcasting Union (de vereniging van Europese publieke omroepen) en haar leden enerzijds en aan Warner Bros Discovery voor de betalende uitzendingen anderzijds, nadat het duo een gezamenlijke offerte indienden voor alle mediarechten. De deal betreft de rechten voor 49 landen, waaronder België.

Concreet krijgen dus zowel de VRT/ Sporza als de RTBF de rechten voor televisie, radio én online, meer bepaald voor de Olympische Winterspelen van 2026 (Milano - Cortina d'Ampezzo ) en 2030 (tbd) en de Olympische Spelen van 2028 (Los Angeles) en 2032 (Brisbane). In totaal gaat het om meer dan 200 uur voor de zomerspelen en meer dan 100 uur voor de winterspelen.

IOC-voorzitter Thomas verklaarde onder andere aan Eurosport trots te zijn op het lange termijnakkoord: “De EBU en haar leden bieden een niet te evenaren expertise en bereik inzake audiovisuele media in Europa. Warner Bros Discovery, dat ontstaan is uit de recente fusie van Warner Media en Discovery, vertegenwoordigt een van de grootste media- en entertainmentbedrijven op wereldvlak. Dat bewijst dat de aantrekkingskracht van de OS in heel Europa niet te ontkennen valt; En aangezien het IOC 90% van de gegenereerde inkomsten opnieuw toekent, zorgt dit lange termijnakkoord ook voor een essentiële financiële stabiliteit voor sport in zijn geheel en de atleten in het bijzonder.”

Ter herinnering, de eerstvolgende Spelen vinden in 2024 plaats in Parijs en zullen, net zoals die van 2021 te volgen zijn op Eurosport (betalend) en de Belgische openbare omroepen.

Archief / MEDIA