Fr

BRANDS

Marks & Spencer rekruteert virtuele influencer (by Focalys)

Woensdag 4 Januari 2023

Marks & Spencer rekruteert virtuele influencer (by Focalys)

In november vorig jaar vond Marks & Spencer een nieuwe ambassadrice om de jongeren te bereiken: Mira, een virtuele influencer met de missie het merk op Instagram te promoten.
 
Sinds 2018 heeft Marks & Spencer een hub van in-house influencers (stylisten, medewerkers, etc.). Deze 13 profielen, de ‘M&S insiders’, zijn actief op de sociale netwerken telkens wanneer een collectie wordt uitgebracht. Ze genereren 30% meer betrokkenheid dan externe influencers. Onlangs kregen ze het gezelschap van een volledig virtuele nieuwkomer, Mira - voor ‘Marks, Influencer, Reality and Augmented’. Haar allereerste missie bestond uit de animatie van de live shopping op marks&spencer.com, elke donderdag om 18u in december, iedere keer met verschillende thema's (voordelige cadeaus, kerstversieringen, feestkleding, ...). In 2023 zal de influencer het merk vertegenwoordigen op Instagram op belangrijke momenten voor de retailer (promoties, evenementen, nieuwe assortimenten, enz.).
 
Marks & Spencer is niet het eerste modemerk dat inzet op een virtuele influencer om de aandacht te trekken van Gen Z (Prada, Sarenza…). Extra troef van Mira: ze werd ontworpen om een van de sterevents van het jaar te animeren. Rest de vraag of ze er zal in slagen de clientèle van de keten te verjongen.

Archief / BRANDS