Fr

MEDIA

Vlaamse audiovisuele sector lanceert Kastaars

Donderdag 1 December 2022

Vlaamse audiovisuele sector lanceert Kastaars

Op 28 januari worden voor de eerste keer de Kastaars uitgereikt. Dat zijn de nieuwe prijzen die VRT, DPG Media, SBS en Streamz uitreiken aan lokaal mediatalent – zowel televisie-, radio- als onlinetalent en -formats. De prijzen huldigen alles wat je volgens Vlaanderen het afgelopen jaar gezien of gehoord moet hebben in onze media. Het is een crossmediaal initiatief waarmee de omroepen samen met de kijkers, luisteraars en surfers de beste Vlaamse mediaproducties en -persoonlijkheden willen vieren.

Het Vlaamse publiek kan in verschillende categorieën stemmen op zijn favoriet. Daarnaast bepaalt een negenkoppige jury, onder leiding van juryvoorzitter Luc Appermont, de winnaars in drie andere categorieën. Deze categorieën en de genomineerden worden op 9 januari bekend gemaakt. Vanaf dan kan er gestemd worden.

De televisieshow gepresenteerd door Danira Boukhriss Terkessidis, Koen Wauters en Gert Verhulst zal te zien zijn op Eén, VTM, Play4, VRT MAX, VTM GO, GoPlay en HLN. De radioshow zal live te beluisteren zijn op Qmusic, Joe, Radio2, MNM en Nostalgie én zal die dag te volgen zijn via livestream op alle digitale kanalen. De omroepen hebben al edities aangekondigd in 2024 en 2025.

Archief / MEDIA