Fr

BRANDS

Heura nodigt gamers uit om een plantaardige burger te creëren op Minecraft (by Focalys)

Donderdag 24 November 2022

Heura nodigt gamers uit om een plantaardige burger te creëren op Minecraft (by Focalys)

Om zijn nieuwe veggieburger te promoten, besloot Heura gaming in te zetten. In september nodigde de start-up Minecraft-gebruikers uit om de burger zelf te ontwerpen tijdens korte games. Of hoe maak je jongeren bewust van een dieet met minder vlees door gebruik te maken van entertainment.
 
Heura heeft een serie van vijf minigames in Minecraft ontworpen die je kunt spelen in ‘Heura City’. Deze virtuele stad heeft de vorm van een gigantisch doolhof waarin spelers de ingrediënten moeten vinden om hun eigen veggieburger te maken. De functie werd gelanceerd op het Twitch-kanaal van de internationale game-artiest Elisa Waves (350.000 abonnees). Deze multidisciplinaire kunstenares en overtuigd veganiste, legt haar abonnees uit hoe elk spel werkt en promoot tegelijkertijd de voordelen van de burger. Het doel is om de 3,5 miljoen actieve spelers van het videospel te gebruiken om de voordelen van plantaardig eten over te brengen en de overstap van consumenten naar een ander dieet te versnellen.
 
Veel consumentenmerken gebruiken videospelletjes om zichzelf te promoten, maar het komt zelden voor dat zij gamers aanspreken om hun gedrag te veranderen. De operatie is relevant omdat steeds meer jongeren ijveren voor een milieuvriendelijker plantaardig dieet.

Archief / BRANDS