Fr

PEOPLE

Anouk Sendrowicz is niet meer

Maandag 21 November 2022

Anouk Sendrowicz is niet meer

Ze was een van de meest begaafde creatieven van haar generatie. Vrijdag overleed Anouk Sendrowicz op 63-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.
 
Na haar kunststudie aan La Cambre en een stage bij Robert Dassel (MCW), begon ze haar carrière als AD bij McCann, HHD en JWT, waarna ze aan de slag ging bij het Parijse bureau Alice. Van 1988 tot 1992 keerde ze terug naar België, waar ze voor het eerst piekte bij TBWA waar ze CD werd. Daarna stapte ze mee in het avontuur van LHHS dat ze opstartte met Jehan Liénart, François-Xavier Huberlant en Eric Hollander. Het is aan haar en dat bureau dat we de iconische Mobistar-campagnes danken. Die sleepten tal van prijzen in de wacht, zowel op de CCB Awards als op de Effies. Ze verliet het bedrijf dat nu Air heet in 2000.
 
Sinds 2001 werkte ze in alle discretie met haar bedrijfje Anouk & Co dat ze leidde met de liefde van een vakvrouw, met aandacht voor detail en perfect uitgevoerd werk dat ze leverde voor haar institutionele, culturele en andere klanten.
 
“Het is de behoefte aan verandering, de aantrekkingskracht van de creatieve uitdaging die mij het meest aanspreekt. Het belangrijkste is creatieve motivatie”, zei ze in een interview dat 30 jaar geleden in Le Soir verscheen. Die motivatie hield ze intact tot aan haar laatste ademtocht.

Onze innigste deelneming aan al haar dierbaren.

Archief / PEOPLE