Fr

CREATIONS

Air doet een beroep op de familie voor Equal Brussels

Maandag 21 November 2022

Air doet een beroep op de familie voor Equal Brussels

Voor hun nieuwe sensibiliseringscampagne willen Equal Brussels en Air een nieuwe statistiek creëren: als negen vrouwen op tien worden lastiggevallen, worden negen van de tien vrouwen geholpen.

Om die doelstelling te bereiken wil het duo elke Brusselaar overhalen om lid te worden van de ‘FAM’, een term die een ‘familie’ van getuigen aanduidt, die opmerkzaam en welwillend altijd klaarstaan om te reageren in geval van nood, en dit door de ‘5D’-regel toe te passen: delay, distract, direct, delegate, document).

Deze en vele andere instructies worden door de eerste leden van de familie uitgelegd in een campagnefilm. De campagne is zichtbaar in heel Brussel via affiches om de leden aan te moedigen en te begeleiden. Verder staan er SoMe, digital en influencer marketing op het programma.

Tot slot hebben Equal Brussels en Air besloten om alle Brusselaars te voorzien van stickers in het formaat van de verschillende soorten deurbellen die in de hoofdstad te vinden zijn. Die stickers zijn bedoeld als noodknop in geval van hulp.

De organisatie wil aldus laten zien dat de slachtoffers niet alleen zijn en tegelijkertijd de daders waarschuwen dat the FAM waakzaam is, ook als the FAM niet aanwezig is.

Archief / CREATIONS