Fr

CREATIONS

Remise tussen Messi en Ronaldo voor Vuitton

Maandag 21 November 2022

Remise tussen Messi en Ronaldo voor Vuitton

Na Angelina Jolie, Mikhail Gorbatsjov, Catherine Deneuve, Sean Connery, Keith Richards en vader en dochter Coppola, vereeuwigde Annie Leibovitz nu Lionel Messi en Cristiano Ronaldo voor Louis Vuitton.
 
De foto, die de twee spelers tegelijk postten aan de vooravond van het WK, werd al bijna 65 miljoen keer geliket op hun Instagram-accounts, 7 miljoen keer dankzij de Portugees en 28 miljoen keer dankzij de Argentijn.
 
Het partijtje schaak op de koffer zal weliswaar geen winnaar hebben. Le Soir meldt immers dat schaakfans in de opstelling van de stukken op de Vuitton-koffer een mythische partij uit 2017 hebben herkend. Daarin nam Magnus Carlsen het op tegen Hikaru Nakamura. De stukken waarnaar Messi en Ronaldo geconcentreerd zitten te kijken, staan opgesteld zoals ze stonden net voor de allerlaatste zet van die partij die zou eindigen met een remise. Vandaar ongetwijfeld de baseline van de advertentie: ‘Victory is a state of mind’.
 
Overigens merken we ook op dat in de making-of-video van de shoot de twee spelers nooit samen verschijnen. Wat zou betekenen dat de uiteindelijke foto waarschijnlijk een montage is.

Archief / CREATIONS