Fr

BRANDS

Tesco organiseert casting op TikTok voor stem van zijn kassa's (by Focalys)

Woensdag 16 November 2022

De zelfscankassa’s in de supermarkten zijn handig, maar de geluiden die ze maken, kunnen best vervelend zijn. Daarom organiseerde Tesco in het Verenigd Koninkrijk onlangs een casting op TikTok om de toekomstige stem van zijn automatische kassa’s te vinden. Het initiatief genereerde ontzettend veel buzz en stelde de keten in staat om het aantal abonnees op zijn app exponentieel uit te breiden.

Het systeem van de zelfscankassa’s wordt steeds populairder in het Verenigd Koninkrijk, maar de robotstem laat te wensen over, met onaangename instructies en een harde ‘biep’ na het scannen van de producten. Tesco wilde de ervaring menselijker maken door van 26 september tot 5 oktober TikTok-gebruikers auditie te laten doen om aldus de nieuwe stem voor zijn kassa’s in de supermarkten te vinden. De retailer postte een grappige video waarin het scherm van een automatische kassa verpersoonlijkt  werd door ogen en een mond. Gebruikers moesten op dit ‘personage’ reageren met behulp van de duetfunctie van de app. De stem van de winnaar van de wedstrijd die ‘Voice of the Checkout’ heette, wordt gebruikt aan de kassa's van de supermarktketen in het hele land en wint 10.000 punten op zijn of haar klantenkaart, ofwel het equivalent van 100 pond.

Tesco gebruikte op een slimme manier de codes van TikTok om een klassieke uitdaging te presenteren, maar met een zeer aantrekkelijke beloning: de mogelijkheid om de beroemdste stem van Groot-Brittannië te worden. De actie werd al snel een hit: op 27 september had de video al tien miljoen views gegenereerd. Tesco verwierf ook 83.000 nieuwe volgers op zijn TikTok account...

Archief / BRANDS