Fr

MEDIA

80 miljoen abonnees voor YouTube

Donderdag 10 November 2022

Het is nu de tweede grootste groeimotor van YouTube, aldus Lyor Cohen, global head of music, in een blogpost waarin hij aankondigde dat het platform de kaap van 80 miljoen abonnees (inclusief gebruikers met een gratis proefabonnement) voor YouTube Music en YouTube Premium heeft gerond. Dit komt overeen met een toename van 30 miljoen abonnees in één jaar tijd.
 
Cohen maakte van de gelegenheid gebruik om erop te wijzen dat YouTube de afgelopen 12 maanden 6 miljard dollar heeft bijgedragen aan de muziekindustrie en dat het platform de ambitie koestert om uit te groeien tot de belangrijkste bron van inkomsten voor deze industrie.
 
Voorlopig blijft YouTube echter ver achter bij Spotify en zijn 195 miljoen betalende abonnees. Het zal ook rekening moeten houden met de concurrentie van Amazon, dat gratis, reclamevrije toegang tot een catalogus van 100 miljoen liedjes en podcasts heeft aangekondigd voor zijn 200 miljoen Prime-abonnees. Apple heeft van zijn kant niet meer gecommuniceerd over zijn Apple Music-abonnees sinds juni 2019, toen het bedrijf bekendmaakte dat het de grens van 60 miljoen betalende gebruikers was gepasseerd....

Archief / MEDIA