Fr

CREATIONS

Mutant zet eerste stappen in galeriewereld

Maandag 7 November 2022

Mutant zet eerste stappen in galeriewereld

Mutant opende de Mutant Gallery op het Antwerpse Nieuw-Zuid en koos de Belgische fotograaf Stig De Block (32 jaar) als eerste artiest voor de galerie.

De expo heet 'Back To Back: From Backyard to Boulevard' en is het resultaat van een vier jaar lange reis van de artiest naar de achterbuurten van Los Angeles om er de lowrider cultuur in beeld te brengen die hem al sinds zijn kindertijd fascineert. Als buitenstaander creëerde hij intieme portretten van een leefwereld die geplaagd wordt door stereotypen en vooroordelen.

Dit weekend is de laatste kans om de foto’s te bekijken. De Mutant Gallery is geopend van vrijdag tot zondag van 13u tot 18u. De place to be is De Braeystraat 51B in Antwerpen.

Odin Saillé, oprichter van Mutant en samen met client manager Loes Daemen bezieler van het project: “In de toekomst willen we nog meer artiesten en creatievelingen uit andere disciplines de kans geven om via Mutant Gallery een publiek te vinden. Er zijn al plannen voor een volgende expo, maar die zal helemaal anders zijn dan die van Stig. We vinden het belangrijk dat Mutant een creatief huis wordt waarin niet alleen ons eigen werk gevierd wordt maar ook het werk van creatieven die we bewonderen en waarmee we samenwerken.”

Archief / CREATIONS