Fr

MEDIA

Nostalgie vertrekt op magische tournee met Ikea en Bebat

Dinsdag 8 November 2022

Nostalgie vertrekt op magische tournee met Ikea en Bebat

Nostalgie lanceert een nieuwe editie van zij inmiddels beroemde Magic Tour, in samenwerking met Ikea en Bebat. Het doel is om zoveel mogelijk spelletjes en speelgoed, maar ook gebruikte batterijen in te zamelen ten behoeve van de vereniging Arc-en-ciel. Een actie die de luisteraars en de Nostalgie-teams mobiliseert: vanaf 28 november gaan deze laatste op pad om luisteraars overal in Wallonië en Brussel te ontmoeten.

Voor deze twaalfde editie krijgt de Nostalgie Magic Tour een speciale sponsor, de Belgische artieste Typh Barrow. Ook de scouts worden ingezet. Ze worden uitgedaagd om een bepaalde hoeveelheid batterijen te verzamelen. Als ze erin slagen, ontvangen ze een cheque van 100 euro.

Sinds 2010 hebben maar liefst 63.000 kinderen al cadeautjes gekregen van Sinterklaas, en sinds 2013 zijn er meer dan 94 ton batterijen ingezameld door Bebat, dat ze vervolgens omzette in geld voor de vzw Arc-en-ciel. Dat is bijna 115.000 euro. De som werd gebruikt om een vakantiepark in Virton te renoveren.

Archief / MEDIA