Fr

BRANDS

Heineken trekt de aandacht met ingekorte berichten (by Focalys)

Woensdag 2 November 2022

Heineken trekt de aandacht met ingekorte berichten (by Focalys)

In Australië voerde Heineken in september een nogal opvallande OOH-campagne met een boodschap die wegens plaatsgebrek niet helemaal op de billboard kon. Om de volledige tekst te krijgen, moesten voorbijgangers hun telefoon gebruiken.

De bieren van Heineken worden gemaakt met een bijzondere eigenschap die ze onderscheidt van andere: ze worden namelijk gebrouwen in horizontale tanks. Om de aandacht te vestigen op dit originele aspect, lanceerde het merk een creatieve affichagecampagne in de straten van Sydney, meer bepaald 2m2 billboards met copy die te groot was voor het verticale formaat. Voorbijgangers werden uitgenodigd om een QR-code onderaan te scannen. Vervolgens konden ze de volledige tekst ontdekken, meer bepaald het complete verhaal van hoe de bieren van Heineken gebrouwen worden. Dat konden ze lezen door hun telefoon horizontaal te draaien.

De actie zat goed in elkaar, aangezien voorbijgangers geïntrigeerd raakten door wat een foutje in de reclameboodschap leek. Dit slimme gebruik van het formaat liet toe om de doelgroep te betrekken bij de campagne. Voorbijgangers lazen waarschijnlijk de volledige tekst op hun scherm en deelden ze vervolgens met hun vrienden op de sociale media...

Archief / BRANDS