Fr

MEDIA

Groeivertraging van Facebook en Google bevestigd

Donderdag 27 Oktober 2022

Groeivertraging van Facebook en Google bevestigd

Net als in voorgaande kwartalen bleef het derde kwartaalrapport van Alphabet ver achter bij de verwachtingen van het moederbedrijf van Google en YouTube, dat zijn winst met 27% zag dalen ten opzichte van vorig jaar. Terwijl het concern rekende op 71 miljard dollar omzet en bijna 17 miljard dollar winst, kwamen deze voor dit kwartaal uit op respectievelijk 69,1 miljard dollar en 14 miljard dollar.
 
Volgens CFO Ruth Porat waren het de advertentie-inkomsten van YouTube die op de resultaten wogen. En dat is inderdaad een primeur sinds 2019: ze daalden met 2% en zakten onder de grens van 7 miljard dollar.
 
De situatie is veel erger bij Meta, dat zijn nettowinst in het derde kwartaal zag wegsmelten tot 4,4 miljard dollar, een daling van 52% op jaarbasis, terwijl de inkomsten met 4% daalden tot 27,7 miljard dollar. Deze daling is de grootste die de groep sinds zijn beursgang in 2012 heeft geleden, herinnerden onze collega’s bij L'Echo zich.
 
De Mediafin-krant meldt nog dat het Meta-aandeel bij de opening van de beurs op donderdag 27 oktober met bijna 25% zakte en daarmee het laagste niveau in vier jaar heeft bereikt. In de eerste negen maanden van 2022 heeft Meta bijna 700 miljard dollar aan waarde verloren, waarmee zijn beurswaarde door drie gedeeld werd.

Archief / MEDIA