Fr

BRANDS

Heinz lanceert een kledinglijn met vlekken (by Focalys)

Dinsdag 25 Oktober 2022

Heinz lanceert een kledinglijn met vlekken (by Focalys)

In de Verenigde Staten heeft Heinz een verrassend initiatief met kleding gelanceerd. In september bood het merk een unieke limited edition aan onder de noemer ‘Heinz Vintage Drip’. Die bestond uitsluitend uit tweedehandskledij waarop ketchup was gemorst.

Heinz ging in zee met de kringloopwinkel ThredUp om 157 kledingstukken te verkopen, elk met een echte ketchupvlek. Aldus werden deze kleren verzamelobjecten, want als ze gedragen en gewassen werden zou de vlek verdwijnen... Het getal 157 is niet willekeurig gekozen, want de laatste twee cijfers zijn een knipoog naar het aantal soorten sauzen dat op elke fles Heinz ketchup staat vermeld.

De hele collectie, met tweedehands T-shirts, sweaters en truien van merken als Adidas, Louis Vuitton en North Face, is exclusief verkrijgbaar op Thredup.com/Heinz, met prijzen van 9 dollar tot 1.006 dollar. Alle inkomsten worden overgeschreven op de rekening van Rise Against Hunger, dat wereldwijd tegen hongersnood strijdt. De actie werd gepromoot op de sociale media met de video ‘Heinz Vintage Drip’.

Heinz inspireerde zich op de grote modetrends van het moment: tweedehands aankopen, de zoektocht naar vintage stukken, de zeldzame collectie die plots beschikbaar wordt (‘drop’) ... Maar het vakmanschap ligt vooral in het transformeren van een simpel kledingstuk naar een kostbaar object, want het kledingstuk mag niet worden gewassen. Het artikel wordt aldus een kunstwerk (grunge) dat slechts in het bezit komt van enkele gelukkigen.

Archief / BRANDS