Fr

BRANDS

Visit Brussels stroomlijnt digitale b2b en b2c met Emakina

Donderdag 20 Oktober 2022

Visit Brussels stroomlijnt digitale b2b en b2c met Emakina

De digitale transformatie van visit.brussels, die aangevat werd naar aanleiding van de pandemie en van de noodzaak om duurzaam kwaliteitstoerisme in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest te promoten en stimuleren, begon met een studie van Emakina. Die identificeerde de verschillende mogelijkheden om waarde te creëren voor alle stakeholders, en dit via digitale diensten en content. Achter de schermen werden ruim 50 verschillende b2b- en b2c-websites en -platformen onder de loep genomen en opnieuw geïntegreerd binnen het digitale ecosysteem van de organisatie.

Het resultaat is een platform dat in de markt wordt gezet als dynamisch en gebruiksvriendelijk, met een speels design dat bezoekers, professionals en de pers een afzonderlijke gebruikerservaring biedt om de verschillende facetten van Brussel te herontdekken en bezoekers te leiden naar hotels, musea en evenementen, dit dankzij actuele informatie.

Emakina herinnert eraan dat het digitaal transformatietraject drie jaar liep en dat nu de weg is geplaveid om Brussel te promoten als een van de topbestemmingen in Europa.

We geven nog mee dat Emakina net nog een Gold won op de Mixx Awards in de categorie Digital CX & Craft - UX/UI Journey Design voor zijn werk voor visit.brussels.

Archief / BRANDS