Fr

MEDIA

RTL Group verkoopt aandelen in M6 dan toch niet... voorlopig?

Dinsdag 4 Oktober 2022

Bertelsmann heeft dus definitief een punt gezet achter zijn verkoopplannen van de Franse televisiezender M6, waarin zijn dochteronderneming RTL Group 48% bezit. Dat zou te maken hebben met “de juridische risico's en onzekerheden in verband met de goedkeuring van de verkoop door de verschillende regelgevende en mededingingsautoriteiten”, aldus het persbericht van RTL.
 
Na het mislukken van de onderhandelingen met TF1 had RTL “financieel aantrekkelijke” aanbiedingen ontvangen van drie kopers, maar gezien het zeer strakke tijdschema - de verkoop had in mei 2023 afgerond moeten zijn, omdat M6 daarna vijf jaar lang niet van aandeelhouders kan veranderen vanwege de wetgeving inzake de uitzendlicenties – wilde de Duitse groep liever niet overhaast te werk gaan.
 
“Toch blijft RTL Group ervan overtuigd dat marktconsolidatie noodzakelijk is om te kunnen concurreren met wereldwijde technologieplatforms - en dat dit vroeg of laat zal gebeuren op de Europese televisiemarkten”, aldus Thomas Rabe, CEO van RTL. En hij laat niet af: “De M6-groep zal een sleutelrol spelen in elke verdere consolidatie van de Franse televisie-industrie.”

Archief / MEDIA