Fr

MEDIA

Telenet neemt meerderheidsparticipatie in Caviar

Maandag 26 September 2022

Telenet neemt meerderheidsparticipatie in Caviar

De Telenet-groep die sinds mei 2021 aandeelhouder is van het Belgische productiehuis Caviar, verhoogde zijn belang van 49% naar 70% en kondigde aan dat hij de rekeningen van Caviar vanaf 1 oktober volledig zal consolideren in zijn balans.

De overige 30% blijft in handen van Bert Hamelinck (CEO en head of fiction), Mathias Coppens (head of TV division Roses Are Blue) en Michael Sagol (chief talent officer en head of international brand).
Caviar Group, dat 2021 afsloot met een omzet van 126,4 miljoen en een EBITDA van 8,8 miljoen euro, zal naar verluidt blijven opereren als een onafhankelijke contentstudio. Telenet preciseert nog dat de verhoging van zijn belang kadert in zijn entertainmentstrategie op lange termijn.

Ter herinnering, Caviar won vorig jaar twee Oscars voor zijn film ‘Sound of Metal’ en pakte dit jaar de Caméra d'Or in Cannes voor ‘War Pony’. De afgelopen maanden maakte het bedrijf meerdere successeries, zoals ‘F*** you very very much’ (dat op Streamz te zien is) en nieuwe tv-formats als ‘Restaurant Misverstand’ voor VRT MAX. Recent draaide Caviar ook de serie ‘Bas Sisters’, gebaseerde op de Vlaamse reeks ‘Clan’ en momenteel te bekijken op Apple TV+. De groep benadrukt nog dat zijn reclameafdeling sterk groeit.

Archief / MEDIA