Fr

MEDIA

M6: 3 (niet bevestigde) offertes voor een markttest

Zondag 25 September 2022

Het nieuws is niet bevestigd, maar volgens de Franse pers heeft Berteslmann na het mislukken van de fusie met TF1 een nieuwe "markttest" uitgeschreven voor de overname van M6, waarop naar verluidt drie groepen hebben gereageerd.
 
Deze voorstellen zouden zijn ingediend door een tandem bestaande uit Xavier Niel, eigenaar van telecomoperator Free, en MediaForEurope, de groep van Silvio Berlusconi, door de Tsjechische zakenman Daniel Kretinsky, die reeds aanwezig is in verschillende Franse media en door FL Entertainment, een beursgenoteerde groep die een audiovisuele productiedivisie (Banijay) en een divisie sportweddenschappen (Betclic) omvat. Laatstgenoemde is in handen van Stéphane Courbit, die banden heeft met Rodolphe Saadé, de baas van de scheepvaartgigant CMA-CGM. Volgens Le Point hebben al deze drie kandidaten een bod uitgebracht waarbij de aandelen van Bertelsmann in M6 (48%) op ongeveer 1,1 miljard euro worden gewaardeerd.
 
RTL Group liet via zijn woordvoerder weten geen haast te hebben met de verkoop en zijn belang te zullen behouden als de offertes onvoldoende lijken. Niet onbelangrijk: M6 kan gedurende vijf jaar na de verlenging van zijn zendvergunning, die in mei 2023 afloopt, niet van aandeelhouder veranderen.

Archief / MEDIA