Fr

AGENCIES

Devika Bulchandani, een 'fearless girl' aan het hoofd van Ogilvy

Woensdag 7 September 2022

Devika Bulchandani, een 'fearless girl' aan het hoofd van Ogilvy

Ogilvy Group heeft de benoeming aangekondigd van Devika Bulchandani tot global chief executive. Ze volgt aldus Andy Main op die zijn functie na slechts twee jaar heeft neergelegd. In deze hoedanigheid zal zij ook deel uitmaken van het ExCo van WPP.

Devika Bulchandani kwam vorig jaar bij Ogilvy aan het hoofd staan van Noord-Amerika en werd in januari benoemd tot global president van de groep, zowat de positie nummer twee binnen de structuur. Zij combineerde deze rol met die van CEO van Ogilvy Noord-Amerika. Daarvoor werkte ze 26 jaar bij McCann, waar ze verschillende functies bekleedde, waaronder die van voorzitter van het Noord-Amerikaanse netwerk. Ze leidde er ook de beroemde ‘Priceless’ campagne voor Mastercard en ‘Fearless Girl’ van McCann NY voor State Street Global Advisors.

Mark Read, CEO van WPP, omschrijft haar als “een creatieve kampioen die een belangrijke rol heeft gespeeld in de recente groei en ontwikkeling van Ogilvy”. “Haar liefde voor onze sector, diepe inzicht in de behoeften van klanten en haar talent om bureaus en merken te laten groeien, maken haar de ideale keuze om Ogilvy naar nog meer succes te leiden”, voegde hij eraan toe.

Archief / AGENCIES