Fr

BRANDS

Bic recycleert schrijfgerei tot banken

Dinsdag 30 Augustus 2022

Bic recycleert schrijfgerei tot banken

Balpennenmerk Bic lanceerde een grootscheepse inzamelcampagne van gebruikt schrijfgerief in samenwerking met Terracycle, dat gespecialiseerd is in de verwerking van moeilijk recycleerbaar afval, en Plas Eco, dat buitenmeubilair in gerecycleerd plastic fabriceert.
 
In plaats van gebruikte balpennen, stiften of correctiepennen weg te gooien, worden de Belgen aangemoedigd om ze terug te brengen naar een winkel van Dreamland, Carrefour of Bureau Vallée, zodat ze gerecycleerd kunnen worden in de vorm van banken.
 
Voor meer zichtbaarheid werd de tramhalte op het Louizaplein in Brussel ingericht in de kleuren van de campagne; er werden inzamelzuilen geïnstalleerd die toegankelijk zijn tot 5 september. De eerste gerecycleerde banken komen op het Louizaplein; ze passen in de collectie stadsmeubilair dat goed bestand is tegen slechte weersomstandigheden en weinig onderhoud vragen. Op elk model wordt een plaat met uitleg geplaatst.
 
Dankzij deze actie versterkt Bic zijn recyclageprogramma voor de inzameling van gebruikt schrijfgerei dat van start ging in 2011.

Archief / BRANDS