Fr

MEDIA

Roularta rondt de kaap van een miljoen abonnees

Vrijdag 19 Augustus 2022

Roularta rondt de kaap van een miljoen abonnees

Naast een stijging van de omzet met bijna 20% tot 169,7 miljoen euro en een nettoresultaat van 7,2 miljoen euro, is het belangrijkste nieuws uit het halfjaarverslag van Roularta Media Group dat het aantal betalende abonnees de kaap van één miljoen gerond heeft.

Magazines zijn goed voor twee derde van de omzet. De inkomsten uit abonnementen stegen met bijna 30%, dankzij de overname van een aantal Nederlandse titels (EW, Beleggers Belangen, Seasons, Roots, Kijk, Fiets, Delicious, Knipmode, Truckstar, etc.). Exclusief overnames is dit cijfer echter met 2,2% gedaald. Dit is toe te schrijven aan de wijziging van de frequentie van Sport/Voetbal-Foot dat nu maandelijks verschijnt. De losse verkoop steeg met 15,6%, maar ook hier daalde de verkoop, exclusief overnames, met 3,6%. De reclame-inkomsten stegen met 6,2%, zowel in print (+5,4%) als in digitale media (+10,7%). Zonder de overnames bleven de reclame-inkomsten stabiel.

De EBITDA van de groep bedroeg 17,8 miljoen en het nettoresultaat 7,2 miljoen.

Mediafin, waarvan Roularta samen met Rossel aandeelhouder is, realiseerde een omzet van 38,3 miljoen euro (+9,6%). De EBITDA sloot af op 10,1 miljoen (+15,8%) en de nettowinst op 4,4 miljoen (+32,6%).

Meer details over deze cijfers hier.

Archief / MEDIA