Fr

CREATIONS

FamousGrey heeft oog voor geweld tegen dieren

Woensdag 10 Augustus 2022

FamousGrey heeft oog voor geweld tegen dieren

In samenwerking met Famous Relations lanceert FamousGrey een campagne voor Gaia om tegen het einde van de zomer 30.000 Belgische handtekeningen te verzamelen voor een Europese petitie waarin wordt gevraagd om het Europees verbod op dierproeven voor cosmetica te handhaven (omdat het Europees agentschap voor Chemische stoffen momenteel aan het lobbyen is om dit verbod terug te draaien). In een bredere context wil Gaia een einde maken aan alle laboratoriumproeven op dieren.
 
De campagne ‘#EyesOpen’ bestaat uit drie fases. Daarin worden onze neiging om onze ogen te sluiten voor de realiteit aangetoond, meer bepaald bij make-up en schoonheidsproducten en gezondheids- en huishoudproducten om er maar een paar te noemen.

In een eerste fase herinnert een SoMe video eraan welke wrede praktijken tegenover dieren er nog steeds achter veel van onze dagelijkse handelingen schuilgaan, dit terwijl er andere en vaak efficiëntere alternatieven voor dierproeven bestaan. Dit wordt ondersteund door een influencer marketingluik.

De campagne krijgt een vervolg via social posts waarin concrete situaties aan bod komen met producten die op dieren zijn getest.

Enkele presentatoren en artiesten zoals Gaetan Bartosz, Mademoiselle Luna, Samy Amenzou en Ilse La Monaca zetten hun schouders onder de campagne. Ze zullen figureren in een video waarin ze worden geconfronteerd met beelden die opgenomen zijn in laboratoria. Ze kregen als uitdaging om hun ogen niet te sluiten...

Archief / CREATIONS