Fr

MEDIA

Raad van State geen oor naar hoogdringendheid ingeroepen door Studio 100

Dinsdag 12 Juli 2022

De Raad van State zal zich niet met spoed buigen over de toekenningsprocedure voor de landelijke FM-radiolicenties in Vlaanderen. Dat meldt Belga. Daarmee gaat hij niet in op het verzoek van Studio 100 dat, nadat het in het voorjaar naast een FM-licentie greep voor zijn project Spring, een procedure startte om de toekenningsprocedure dringend onder de loep te nemen en ondertussen de toegekende licenties aan Nostalgie, Qmusic en Joe op te schorten.

Volgens de Raad van State is er geen sprake van hoogdringendheid, onder andere omdat de toegekende licenties a priori geen impact hebben op de bestaande activiteiten van de groep.

Toch zou het kunnen dat over het licentieverhaal het laatste woordje nog niet is gezegd. Tijdens de Mediacommissie in het Vlaams Parlement vorige week kondigde Minister van Media Benjamin Dalle aan dat er in 2023 een globale studie zal komen die het Vlaamse radiolandschap zal analyseren. Daarbij zou naar verluidt ook de piste van de “radicale digitalisering van een VRT-radiomerk worden opgenomen”. Over welk merk wordt officieel met geen woord gerept en die evolutie klinkt minder onaannemelijk in het licht van de onlangs aangekondigde herstructurering van de MNM- en StuBrudirectie.

Mocht dat gebeuren, zou er, in afwachting van de afschaffing van de FM-band die niet zal plaatsvinden voor eind 2027 als de bestaande licenties aflopen, een extra FM-frequentie vrijkomen. Wordt vervolgd dus.

Archief / MEDIA