Fr

AWARDS

Effie Awards: 33 ingeschreven cases

Donderdag 7 Juli 2022

Effie Awards: 33 ingeschreven cases

Van de 45 cases die zich aanmeldden met een case op de 2022-editie van de Effie Awards, zijn er uiteindelijk 33 cases die definitief werden ingediend. De rest gooide de handdoek in de ring vanwege een gebrek aan argumenten en resultaten om hun dossier te onderbouwen, zoals de directrice van de competitie  Lydia Desloover, uitlegt in een interview op de Effie-website.

De 30 marketeers die in de jury zetelen, hebben nog tot midden augustus de tijd om een online score te geven aan de verschillende cases. Daarna komen juryvoorzitster Bénédicte Lobelle (Nationale Loterij) en vicevoorzitster Petra De Roos (LDV United) en de Effie-directrice samen om een eerste selectie te maken. Merken moeten ten minste 60% op de resultaten en ten minste 60% wat betreft de totale score behalen om kans te maken op een prijs.

Daarna vergadert de jury op 9 september om het palmares te bepalen. Dat wordt op 6 oktober besproken en onthuld tijdens het Effie Effectiveness Forum en de prijsuitreiking in de Event Lounge in Schaarbeek. De tickets voor het event, dat georganiseerd wordt door SunSet Events, zullen eind augustus beschikbaar zijn.

Archief / AWARDS