Fr

PEOPLE

Ludovic de Barrau verlaat IP Belgium

Woensdag 22 Juni 2022

Ludovic de Barrau verlaat IP Belgium

Na zijn baas Denis Masquelier is het nu de beurt aan Ludovic de Barrau om zijn vertrek midden juli bij IP Belgium aan te kondigen, of meer bepaald zijn beslissing om niet verder te gaan in het avontuur bij DPG Media.

Na interne gesprekken over de mogelijkheden binnen de nieuwe structuur besloot hij een nieuwe wending aan zijn carrière te geven. "Aan een van de mooiste hoofdstukken in mijn professionele carrière komt binnenkort een einde", zegt Ludovic de Barrau. "Ik ben me ervan bewust hoeveel geluk ik heb gehad dat ik de voorbije twintig jaar heb mogen bijdragen aan de ontwikkeling van IP België. Samen met een inspirerende baas als Denis Masquelier, met een team dat gaat voor prestaties, een gevoel van service en een welwillendheid waaraan ik zeer gehecht ben, vertrek ik met een gevoel van trots voor het geleverde werk. Voor mij liggen er nu enkele persoonlijke projecten waaraan ik ga werken. Hierna kijk ik uit naar een nieuw hoofdstuk in mijn professionele leven waarin ik mijn ervaring, enthousiasme en passie voor de media kan benutten.”

Ludovic de Barrau, commercieel directeur bij IP Belgium sinds 2015, is een “vaste waarde in de Belgische reclamewereld”, zoals het persbericht van de regie zeer juist opmerkt. Hij begon zijn professionele carrière in 1999 bij Kantar TNS France om vervolgens IP te vervoegen als marketing manager voor radio en zich daarna te specialiseren in de marketing van de audiomerken bij NGroup als marketing directeur. Hij keerde in 2011 terug bij RTL Belgium als head of marketing tv en zette daarna, bij zijn terugkeer naar IP in 2015, de stap naar het commerciële en strategische management, meer bepaald van video- en audio-oplossingen voor bureaus en adverteerders.

Archief / PEOPLE