Fr

AGENCIES

Publicis Groupe haalt een chief metaverse officer aan boord

Zondag 19 Juni 2022

Publicis Groupe haalt een chief metaverse officer aan boord

Op de VivaTech-beurs in Parijs heeft Publicis Groupe de lancering aangekondigd van een interface om klanten te helpen bij het begrijpen en ontwikkelen van strategieën in Web3. Om dit te belichamen, heeft de groep een avatar gecreëerd, Leon. Die werd benoemd tot chief metaverse officer voor de groep.

De missie van Leon, die zelfs zijn eigen LinkedIn-pagina heeft, zal zijn om klanten te begeleiden in de ‘meta-jungle’, zo luidt het, dit door hen te linken aan de beste universums naargelang hun problemen; hij zal de bevoorrechte gesprekspartner zijn om de vragen van klanten en medewerkers van Publicis te beantwoorden, en hij zal de beste verwezenlijkingen van Publicis Groupe en zijn klanten op dit gebied promoten en delen.

Arthur Sadoun, CEO van Publicis Groupe: "De metaverse is geen doel op zich, het is een real-time leerproces voor iedereen. Het is broodnodig om vragen te stellen, te leren en te experimenteren. Wij begeleiden onze klanten bij deze ontdekkingstocht om hen te helpen de mogelijkheden van dit nieuwe universum te begrijpen, door hen al onze expertise op het gebied van Web 3.0-data, media en technologie bij te brengen. Leon, onze avatar, zal onze klanten helpen de weg te wijzen in deze virtuele wereld en haar elke dag een beetje beter te laten begrijpen.”

Archief / AGENCIES