Fr

CREATIONS

LDV United met heel zijn hart voor Sport Vlaanderen

Vrijdag 27 Mei 2022

LDV United met heel zijn hart voor Sport Vlaanderen

Uit een Europese enquête blijkt dat bijna 90% van de LGBTQIA+-sporters homofobie en transfobie in de sport als een actueel probleem beschouwt. 20% geeft aan dat ze zelfs afzien van het beoefenen van hun favoriete sport, alleen vanwege hun geaardheid en/of genderidentiteit. In Vlaanderen blijkt dat bijna 40% van de transgenders zich niet op zijn gemak voelt in een sportclub en bang is voor de reacties van anderen... Daarom heeft Sport Vlaanderen een campagne gelanceerd die focust op gelijkheid in de sportwereld.
 
LDV United maakte dus Mijn hart klopt voor de sport’, een oproep om steun te betuigen aan LGBTQIA+ atleten. En om hun te vertellen dat iedereen zichzelf kan en moet zijn en blijven. Om dit te visualiseren, heeft het bureau een nieuw symbool gecreëerd: een teken van gelijkheid binnenin een hart.
 
Als onderdeel van de campagne heeft Sporza ook een speciale aflevering van zijn podcast ‘Fichebak’ uitgezonden. Die geeft inzicht in de obstakels waarmee de gemeenschap in de sportwereld nog steeds wordt geconfronteerd...

Archief / CREATIONS