Fr

MEDIA

DPG Media presenteert News City Academy Awards

Dinsdag 17 Mei 2022

DPG Media lanceert de News City Academy Awards: de allereerste Oscars voor jong aanstormend mediatalent in Vlaanderen. “Dat doen we, omdat we geloven dat nieuwsmedia belangrijk zijn in onze samenleving,” zegt Nicholas Lataire, directeur News City. “Daarnaast geloven we ook dat er in Vlaanderen veel jong mediatalent is. We willen dat talent de kans geven om zich aan een groot publiek te tonen. We staan daarbij open voor alle mogelijke vertelvormen die jongeren gebruiken.”

Iedereen tussen 18 en 26 jaar met passie voor media en nieuws - een journalistieke opleiding is dus geen vereiste - kan zijn of haar journalistiek werk indienen in vier categorieën: 'meest originele nieuwsvideo', 'geschreven topreportage', 'actuele podcast' én er is een award voor 'het meest creatief vertelde nieuws' - in om het even welke vorm. Wie wint, krijgt bovenop de Award en de erkenning, de kans om op kosten van DPG Media een journalistiek droomproject te realiseren.

Inzendingen kunnen worden ingestuurd van 17 mei tot 12 september; een professionele jury van journalisten en mediamakers zal dan vijf genomineerden per categorie selecteren. Op 6 oktober worden de winnaars bekendgemaakt en de Awards uitgereikt. De laureaten krijgen ook de kans om hun droomproject helemaal uit te werken, op kosten van DPG Media, met tips en ondersteuning van ervaren mediamakers binnen News City.

Archief / MEDIA