Fr

MEDIA

Elon Musk zet de overname van Twitter on hold

Vrijdag 13 Mei 2022

Elon Musk zet de overname van Twitter on hold

Hij doet het weer, Elon Musk. Op een manier zoals enkel hij dat kan, zaaide hij totaal onverwacht verwarring over de toekomst van Twitter en zijn ware bedoelingen met de overname. “De deal staat tijdelijk on hold in afwachting van meer cijfers over nepaccounts en spam”, kondigde hij op 13 mei aan in een tweet die verwees naar een artikel van Reuters. Het bericht sloeg duidelijk in op Wall Street, waardoor de Twitter-koers met 10% daalde.

Ter herinnering: de uitroeiing van spam en bots die het platform voor microblogging teisteren, is een van de prioriteiten van Elon Musk. Twitter beweert dat ze in het eerste kwartaal minder dan 5% van zijn 229 miljoen "monetisable" gebruikers vertegenwoordigden.

Dit cijfer werd begin mei bekendgemaakt in documenten die ingediend werden bij de Amerikaanse beurstoezichthouder. “Bij het bepalen of een account fake of echt is, speelt ons oordeel een belangrijke rol, en onze schattingen vertegenwoordigen mogelijk niet het werkelijke aantal van dergelijke accounts”, schreef Twitter in dezelfde documenten.

Deze kwestie van de fake accounts is al langer bekend - Twitter heeft zijn cijfers over het aantal actieve gebruikers al naar beneden moeten bijstellen vanwege berekeningsfouten - maar alle sociale netwerken hebben ermee te kampen. Dit als voorwendsel gebruiken om het overnameproces op te schorten, lijkt dan ook onredelijk. Tenzij Musk ondertussen zijn zinnen alweer op iets anders heeft gezet.

Archief / MEDIA