Fr

BRANDS

Guerlain sensibiliseert voor het behoud van de planeet met NFT's (by Focalys)

Woensdag 27 April 2022

Guerlain sensibiliseert voor het behoud van de planeet met NFT's (by Focalys)

Om te tonen dat Guerlain begaan is met de huidige milieuproblematiek heeft het 1.828 ‘cryptobees’ ontworpen. Dat zijn NFT's in de vorm van bijen gekleed in bloemen- en plantenmotieven die te koop zullen worden aangeboden op Objkt tegen een geschatte prijs tussen 20 en 250 XTZ (de token van de Tezos-blockchain - 20 XTZ komt overeen met 70 euro). 

Deze cryptokunst creaties zijn elk bevestigd aan een stuk grond in een park in Le Mesnuls in de Vallée de la Millière. Dit gebied van 28 hectare wordt opnieuw natuurgebied dankzij de GoodPlanet Foundation van Yann Arthus-Bertrand. De kopers worden geen eigenaars van de NFT of van het stuk grond, maar wel sponsor ervan door de andere bestemming van de grond te financieren. 


Deze actie is erg verschillend van de steeds meer speculatieve NFT-projecten die overal opduiken. Het doel is de mentaliteit van de virtuele kunstliefhebbers te veranderen (niet langer bezitten maar steunen). De actie zit slim in elkaar, want Guerlain kreeg ook wat aandacht in de reguliere en sociale media, ook al lijkt het een beetje vreemd om een liefdadigheidsactie voor het milieu te linken aan energieverslindende NFT's...
 

Archief / BRANDS