Fr

MEDIA

Elon Musk neemt Twitter over

Maandag 25 April 2022

Elon Musk neemt Twitter over

Dus hij kreeg zijn zin. Na zich te hebben verzet tegen het bod van Elon Musk, heeft de raad van bestuur van Twitter uiteindelijk een akkoord bereikt met de Tesla-baas, die het sociale netwerk koopt voor 44 miljard dollar. Dat is een miljard meer dan hij aanvankelijk had besloten op tafel te leggen.

Elon Musk zei vorige week dat hij 46,5 miljard dollar had veiliggesteld om de overname te voltooien via twee bankleningen van Morgan Stanley voor 25,5 miljard dollar, waarbij het saldo uit zijn persoonlijke fortuin komt. Hij noemde ook de mogelijkheid om rechtstreeks via de aandeelhouders een vijandig overnamebod uit te brengen en de raad van bestuur te omzeilen. 

Bret Taylor, de voorzitter van Twitter, zei in een persbericht dat het bestuur het bod van Elon Musk zorgvuldig had overwogen, rekening houdend met de financiering en de gecreëerde waarde. "Deze transactie zal een aanzienlijke premie in contanten opleveren, en wij geloven dat dit het beste scenario is voor de belanghebbenden", zei hij.

Archief / MEDIA