Fr

MEDIA

Welke toekomst voor IP Belgium ... zonder Denis Masquelier?

Vrijdag 22 April 2022

Welke toekomst voor IP Belgium ... zonder Denis Masquelier?

Het gaat snel opeens. Het nieuws werd vrijdag 22 april aan de teams van IP Belgium aangekondigd door de voornaamste betrokkene zelf. Na een carrière van meer dan dertig jaar bij IP Belgium, waarvan dertien jaar als algemeen directeur van de regie, verlaat Denis Masquelier eind juni RTL Belgium, na de begeleiding van de transitie met de overnemers DPG Media en Rossel.
 
Mede dankzij zijn professionalisme en zijn charisma belichaamde Denis Masquelier die ook vice-voorzitter is van VIA (de Belgische vereniging van Audiovisuele Media) al die vele jaren de ziel van IP Belgium, en dat is nog zacht uitgedrukt. Zijn vertrek symboliseert op een bepaalde manier het einde van het avontuur van deze regie die ruimschoots bijgedragen heeft aan de professionalisering van de audiovisuele media, sinds de invoering van de reclame in de Franstalige media.

Het zou ernaar uitzien dat de activiteiten van IP Belgium zich op termijn zouden toespitsen op de planning en back office, terwijl de commerciële teams zouden migreren naar DPG Media Advertising en Rossel Advertising. We zouden kunnen veronderstellen dat eerstgenoemde de nationale activiteiten voor hun rekening zouden nemen en laatstgenoemde de lokale.

In hun persbericht brengen Philippe Delusinne, uittredend CEO van RTL Belgium, en de nieuwe aandeelhouders van de groep hulde aan het werk van Denis Masquelier. Het was het minste wat men kon verwachten. 

Philippe Delusinne, CEO RTL Belgium: “Denis staat al meer dan tien jaar aan het hoofd van IP Belgium als een efficiënte, creatieve, loyale en inspirerende bedrijfsleider voor al zijn teams. De regie presteerde nooit beter dan onder zijn leiding. Ik had me geen betere compagnon de route kunnen wensen.”

Bernard Marchant, Executive Chairman en CEO van Groupe Rossel: “IP Belgium is een regie die haar stempel heeft gedrukt op de Franstalige audiovisuele sector en dat is zeker te danken aan de inspiratie en dynamiek die Denis zijn teams heeft kunnen bijbrengen. Ik wil hem van harte bedanken voor zijn toewijding en het welwillende leiderschap dat hij gedurende zijn loopbaan bij IPB en RTL Belgium heeft getoond. Ik wens hem veel succes bij zijn toekomstige projecten.”

Kris Vervaet, CEO DPG Media Belgium: “De carrière van Denis kunnen we in één woord samenvatten: indrukwekkend! Dankzij zijn leiderschap, expertise, vakmanschap en decennialange ervaring hebben de teams van IP Belgium de voorbije jaren solide prestaties kunnen neerzetten. Ik heb Denis altijd gekend als een betrouwbare en loyale partner van onze reclamesector, maar ik heb ook gezien hoe hij een strategische rol heeft gespeeld in de uitbouw van RTL Belgium. Ik wil hem graag bedanken voor zijn inzet en wens hem het allerbeste voor de toekomst.”

Archief / MEDIA