Fr


Close

MEDIA

Guillaume Collard volgt Philippe Delusinne op als CEO van RTL Belgium

Dinsdag 12 April 2022

Guillaume Collard volgt Philippe Delusinne op als CEO van RTL Belgium

Het gerucht circuleerde al de nodige dagen, maar nu is het dus officieel. De nieuwe aandeelhouders van RTL Belgium, DPG Media en Rossel, hebben beslist om Guillaume Collard te benoemen tot nieuwe CEO van RTL Belgium. Hij neemt de fakkel over van Philippe Delusinne die met pensioen gaat.

Guillaume Collard kan prat gaan op een stevige carrière in de wereld van tv en streaming. Hij bekleedt sinds 2016 sleutelposities bij de mediagroep Eleven Sports, als Managing Director BeLux en als bestuurslid en Chief Rights Acquisition & Distribution bij Eleven Sports HQ. Voordien verdiende hij zijn strepen bij Proximus en Belgacom als hoofd innovatie, strategie en content. 

Collard komt aan het hoofd te staan van RTL Belgium, het bedrijf boven onder meer de tv-zenders RTL TVI, Club RTL en Plug RTL, de radiozenders Bel RTL en Radio Contact, de streamingdienst RTLplay, het nieuwsplatform RTL Info, én de reclameregie IP Belgium. 

Guillaume Collard: “Ik kan niet wachten om de verdere digitalisering van RTL Belgium een duw in de rug te geven. Samen met alle medewerkers van RTL Belgium kunnen we de toekomst van het bedrijf als local champion verder uitbouwen. RTL Belgium heeft straffe merken die enorm geliefd zijn bij de lezers, kijkers, luisteraars en adverteerders. Ik ben ervan overtuigd dat we steeds sterkere content zullen blijven maken en dit op de meest innovatieve platformen.”

Kris Vervaet, CEO DPG Media België: “Ik heb het volste vertrouwen dat Guillaume Collard de juiste man is om RTL Belgium te leiden. Hij heeft een hart voor media en een neus voor zaken. Hij kent de kracht van innovatie en hij slaagde erin om in zijn steile carrière al uitzonderlijke resultaten neer te zetten. Kortom: Guillaume is een mediatalent pur sang en heeft alle capaciteiten om Philippe Delusinne succesvol op te volgen.”

Bernard Marchant, CEO Rossel Group: “RTL Belgium is sinds zijn oprichting een succesverhaal en heeft een uitzonderlijke band met het Franstalige publiek in België. We hebben zeer ambitieuze toekomstplannen voor het bedrijf die inspelen op de evoluties op de audiovisuele markt. De uitdaging om RTL Belgium te transformeren door verder in te zetten op de prestaties en talenten, is wat Guillaume overtuigd heeft om ons te komen versterken. Persoonlijk ben ik erg verheugd dat we voor deze uitdaging mogen rekenen op zijn leiderschap, ervaring en energie.”

De benoeming van Guillaume Collard gaat in zodra hij volledig is ontheven van zijn huidige verplichtingen. Wie hem bij Eleven Sports zal opvolgen, is nog niet bekend.

DPG Media en Rossel bedanken Philippe Delusinne voor zijn jarenlange inzet en het succesvolle parcours dat hij in zijn twintigjarige carrière bij RTL Belgium heeft afgelegd: hij bouwde RTL Belgium tot een multimediaal bedrijf met sterke posities in nieuwsmedia, TV, radio en streaming. Hij blijft de komende 12 maanden bestuurder van de onderneming.

Archief / MEDIA