Fr

AWARDS

StuMPA: de laureaten

Dinsdag 5 April 2022

StuMPA: de laureaten

Na twee edities zonder publiek konden de Stumpa Awards eindelijk weer fysiek plaatsvinden. Op vrijdag 1 april mochten de twintig finalisten op deze 2022-editie hun project rond een media magazine voorstellen en dit voor de jury en een publiek dat samengesteld was uit studenten van de deelnemende scholen.

Na afloop van de twee uur durende verdediging van de creaties en de vragen trokken de tien leden van de jury zich terug om te delibereren. Aan elke student werden punten toegekend op basis van vier criteria: het creatieve idee, de uitvoering van de print, de link met het tijdschrift en ten slotte de mondelinge verdediging van het project.

William Lambiet (ESA Saint-Luc Liège) ontving de Gold voor zijn idee om souvenirs langer te laten duren dankzij de ‘Pocket Casts’ die bij Plus Magazine zaten.

Er werden twee Silver uitgereikt, meer bepaald aan Raphaël Ricouart (ESA Saint-Luc Bruxelles) met ‘Kickercaps’ voor Jupiler in Sport Magazine en Sarah De Blaiser (LUCA School of Arts Ghent) met ‘Smells like Festival’ voor Humo & StuBru.

De drie Bronze gingen naar Graziëlla Scherpereel (LUCA School of Arts Ghent) en haar kerstverpakking om een glimlach te toveren op de gezichten van kansarme kinderen (voor Knack & Kinderarmoedefonds); voor Maud Van de Velde (LUCA School of Arts Ghent) en haar duurzaam project rond de SEW Guide voor Patagonia in Weekend Knack; en voor Sara Sanseverino (HelHa) voor haar slimme bagageweegschaal voor Spilbergen in National Geographic.

Met een Silver en twee Bronze ging de StuMPA Best School dit jaar naar  LUCA School of Arts Ghent. De school werd vertegenwoordigd door Anneke Rombaut.

De jury was samengesteld uit drie creatieven: Sam De Win (Prophets), Marie-Laure Cliquennois (freelance) en Nicolas Gaspart (mortierbrigade); twee profs uit de deelnemende scholen: Jérôme Van den Broeck (ESA Saint-Luc Bruxelles) en Vincent Albert (ESA Saint-Luc Liège); twee journalisten uit de vakpers: Marine Dehossay (PUB) en Damien Lemaire (Media Marketing – juryvoorzitter) en twee vertegenwoordigers van de uitgevers-leden van WE MEDIA B2C: Katrien Janssens (DPG Media) en Tom Wattez (Roularta) en een vertegenwoordiger van WE MEDIA: Marc Dupain.

Archief / AWARDS