Fr


Close

BRANDS

Stichting tegen Kanker vormt duo's om rokers te laten stoppen

Maandag 4 April 2022

Stichting tegen Kanker vormt duo's om rokers te laten stoppen

Elk jaar zijn er in België ongeveer 14.000 voortijdige overlijdens te betreuren ten gevolge van roken. Naast die verloren levensjaren zien rokers ook hun levenskwaliteit in rook opgaan. Er zijn dan ook heel wat goede redenen om te stoppen, maar evenveel excuses om dat niet te doen. Maar met een extra duwtje in de rug lukt het misschien wel.

Daarom verenigden Stichting tegen Kanker en Wunderman Thompson hun krachten om de nieuwe sensibiliseringscampagne ‘Stop in mei met roken met de steun van je buddy’ te voeren. Die daagt alle rokers uit om met de steun van een ‘buddy’ van 1 tot en met 31 geen sigaret aan te raken.

Rokers ontvangen twee keer per week een e-mail. Verder is er elke dag een blogartikel op de website met daarin nuttige tips en advies. De buddies krijgen eenmaal per week een e-mail met tips en advies om hun vriend te ondersteunen.

Beide groepen ontvangen verder nuttige en inspirerende Facebookposts en kunnen in de Facebookgroep van Stichting tegen Kanker ervaringen uitwisselen met andere deelnemers.

Al wie zich inschrijft, krijgt een gratis pin om aldus te laten zien dat je deelneemt aan de ‘Buddy Deal’. Bedrijven kunnen ook deelnemen, meer bepaald door een gepersonaliseerde toolkit te downloaden. Aldus kunnen ze de actie ondersteunen via hun (online) communicatiekanalen.

De mensen die willen stoppen met roken en hun buddies kunnen zich nog tot 30 april inschrijven voor het project.

Archief / BRANDS