Fr

BRANDS

JBC opent winkel in Fortnite

Zondag 3 April 2022

JBC opent winkel in Fortnite

Sinds 31 maart is JBC ook te vinden in de gamingwereld, en meer bepaald in de Fortnite game. Het familiebedrijf creëerde daarin een digitaal filiaal en bijhorende challenges en dit in samenwerking met Alexander Dumon, een expert in esports. 

De JBC-winkel in Fortnite is gebaseerd op de JBC K'dee in Quartier Blue in Hasselt. Samen met een team gespecialiseerd in het bouwen van op maat gemaakte werelden in Fortnite, creëerde Alexander Dumon de digitale winkel.

Alles wat in de winkel te vinden is, is gemaakt met elementen die door de game worden aangeboden, in totaal ruim 90.000 onderdelen. In de digitale winkel wordt geen kleding verkocht, wel kan je er deelnemen aan de ‘JBC Fortnite challenge’. Spelers kunnen in de winkel rondlopen, springen, een parcours volgen én de finale challenge spelen. Die bestaat uit drie onderdelen: Explore, Collect & Win. Klanten kunnen V-Bucks en JBC-waardebonnen winnen.

Om de game in stijl te kunnen gamen, biedt JBC een originele collectie voor de gamers aan. Die bestaat uit T-shirts en sweaters van Among Us, Tetris, Pac-Man, PlayStation, Minecraft, Xbox en Pokémon.

Bart Claes, CEO van JBC: “Wij zijn trots om als eerste Belgische speler een winkel binnen een populaire game als Fortnite op poten te zetten. Bij JBC staat het informeren en inspireren van families op een laagdrempelige manier centraal. De wereld van families evolueert, en JBC ook. Dankzij dit digitaal huzarenstukje zijn we ook in de leefwereld van onze kleinste klanten aanwezig met een unieke beleving.”

Archief / BRANDS