Fr


Close

BRANDS

Sponsors van Royal Antwerp haken af

Donderdag 24 Maart 2022

Merkwaardig nieuws uit het Belgische voetbalwereldje. Verschillende sponsors van Royal Antwerp Foot Club, dat momenteel derde staat in de Jupiler Pro League, hebben besloten om hun partnerschap voor volgend seizoen niet te verlengen. De reden hiervoor is de benoeming van de Nederlander Marc Overmars als technisch directeur van de club. Overmars werd begin februari ontslagen door zijn vorige club Ajax Amsterdam wegens beschuldigingen van seksuele intimidatie.

Select Group bond de kat de bel aan. Het hr-bedrijf is van mening dat deze rekrutering volledig indruist tegen haar waarden. Meer nog dan de komst van de voormalige topvoetballer bij de Antwerpse voetbalclub, betreurt Select Group “ten zeerste dat er geen excuses werden geuit en dat het onderwerp nauwelijks ter sprake werd gebracht door de directie van RAFC en de heer Overmars zelf”.

Ook Federale Verzekering, het havenbedrijf Descroes en de Antwerpse ziekenhuisgroep ZNA hebben besloten om de voetbalclub de rug toe te keren. Coca-Cola van haar kant wil haar stem laten horen: "Respect, gelijkheid en inclusie zitten in het DNA van ons merk en ons bedrijf. Wij geloven dat bedrijven en voetbalclubs een belangrijke maatschappelijke rol hebben. Daarom hebben wij als sponsor al contact opgenomen met het bestuur van de club om onze bezorgdheden te uiten.”

Archief / BRANDS