Fr


Close

CREATIONS

Hungry Minds tatoeëert voor de Franse Gemeenschap

Donderdag 24 Maart 2022

Hungry Minds tatoeëert voor de Franse Gemeenschap

Hoe kunnen we middelbare scholieren sensibiliseren voor racistische vooroordelen? Om die bewustwording te vergroten, heeft de Franse Gemeenschap in samenwerking met Hungry Minds gekozen voor een sociaal experiment, uitgevoerd in drie middelbare scholen in Wallonië.

Daarin stonden tatoeagesessies centraal waarin de leerlingen werden getatoeëerd. De tatoeages bestonden uit racistische grappen die soms al lachend in de klas worden verkondigd. Het doel was de leerlingen de link laten leggen tussen deze ongenuanceerde uitspraken en de levenslange gevolgen die ze hebben voor diegenen die er het slachtoffer van zijn...

Aansluitend op deze ervaring, waarvan de aftermovie wordt uitgezonden op de sociale media, zette Hungry Minds ook een postercampagne op, naast een Instagram account en de website pasdrole.be. Op dat platform kunnen leerlingen zinnen posten die ze hebben gehoord of meegemaakt. Vervolgens analyseert een team van experts elke bijdrage om ze daarna met wetenschappelijke nauwkeurigheid te deconstrueren.

De campagne werd ook gevoerd op TikTok en Instagram. Daartoe werden influencers ingeschakeld die aan de slag gingen met ‘probeer-niet-te-lachen’ uitdagingen.

Archief / CREATIONS