Fr


Close

CREATIONS

mortierbrigade knipt niet voor Equal Pay Day

Maandag 21 Maart 2022

mortierbrigade knipt niet voor Equal Pay Day

Elk jaar wachten we ongeduldig tot wat er nu weer uit de koker van mortierbrigade is gekomen ter gelegenheid van Equal Pay Day en iedere keer weer blijven we verbouwereerd achter met een onvatbaar gevoel van unheimlichkeit en de beelden op ons netvlies gebrand. Da’s ook precies de bedoeling en het is dit jaar niet anders, want ook nu pakt de brigade uit met een beklijvende spot die de loonkloof waarmee vrouwen vandaag nog steeds geconfronteerd worden aanklaagt.
 
In de hoofdrol deze keer voormalige Belgische topsportsters – hamerslingeraarster Kathleen De Wolf, polstokspringster Karen Pollefeyt, hordenloopster Vita Van Belleghem, synchroonzwemsters Geneviève Michils en Alexandra Baes, alsook turnster Ellen Grillet.
 
Zoals steeds is ‘The Umbilical Cord’ geregisseerd door het duo Lionel Goldstein (Czar) dat het portret schetst van deze ex-kampioenes en de nadruk legt op wat het betekent om een levenslange carrière op te geven voor de liefde van hun leven: hun kinderen, met de navelstreng als straf symbool.
 
De campagne omvat een spot, prints, een radioluik, RP en een activatie.

Archief / CREATIONS